Λίγα λόγια για το σχολείο μας

Το παραπάνω εικονιζόμενο και εγκατελειμένο πλέον κτίριο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Ιωνίδων και Μακρυγιάννη στέγασε επί πολλές δεκαετίες το γνωστό Δημοτικό Σχολείο του Ταγκόπουλου. Από τη δεκαετία του 1970 μέχρι και τις αρχές της δεκαετίας του 1990 στο διώροφο αυτό παραδοσιακό κτίριο στεγάζονταν δύο Δημοτικά Σχολεία, το 20ο και το 55ο Δ.Σ. Πειραιά, η λειτουργία των οποίων γινόταν σε βάρδιες (πρωί - απόγευμα). 

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 το μεν 20ο Δ.Σ. βρήκε στέγη σε νέο κτιριακό συγκρότημα στη συμβολή της λεωφόρου Ζαννή με την οδό Σκουλούδη, ενώ το 55ο Δ.Σ. παρά τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις των γονέων παρέμεινε στο παλαιό κτίριο μέχρι την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα.
Από το 2010 το 55ο Δ.Σ. στεγάζεται σε νέο κτιριακό συγκρότημα στη συμβολή των οδών Φραγκιαδών, Μακρυγιάννη και Ιωνίδων σε μια επιφάνεια 1320 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από 8 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα φυσικής - χημείας, γραφείο διοίκησης δασκάλων, γραφείο συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, κυλικείο, wc.


Δείτε  εδώ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις