Eκπαιδευτική εκδρομή 2019 Μυκήνες - Επίδαυρος


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14/04/2019 η εκπαιδευτική εκδρομή του συλλόγου στις Μυκήνες και στην Επίδαυρο.

Τρία πούλμαν με 160 μαθητές και συνοδούς ξεναγήθηκαν στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, στο ομώνυμο μουσείο και στους θολωτούς τάφους.


Ο Διευθυντής του σχολείου μας κ. Γιώργος Φατσέας μίλησε στους μαθητές για έναν από τους σπουδαιότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, τον μυκηναϊκό, οι μύθοι του οποίου, διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις τραγωδίες και μέχρι σήμερα εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και τέχνη. 



Η ξενάγηση συνεχίστηκε στο αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας Ασκληπιό, που αποτελεί έναν πόλο έλξης για χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες και χρησιμοποιείται για την παρουσίαση παραστάσεων αρχαίου δράματος.


Η εκδρομή μας ολοκληρώθηκε με φαγητό, παγωτό και παιχνίδι για τους μικρούς και κρασί και κουβεντούλα για τους μεγάλους στο χωριό Λυγουριό.



Ευχαριστούμε πολύ τους γονείς για την συμμετοχή τους, τον κο Φατσέα που μας συνόδευσε και τους επαγγελματίες οδηγούς που μας μετέφεραν για την άψογη συνεργασία που είχαμε.

Μετά το Πάσχα θα ενημερωθείτε για την καλοκαιρινή εκδρομή του συλλόγου που θα έχει ψυχαγωγικό  χαρακτήρα και στόχο το κλείσιμο μιας ακόμα επιτυχημένης εκπαιδευτικά σχολικής χρονιάς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις